Ze stoppen ermee

De jaarlijkse trek gaat beginnen. Nederland gaat dicht. Even geen gelukzoekers erin maar medelanders er op uit.

bles

Traditioneel wordt het parlementaire jaar afgesloten met een vreetfeest. De lieden die elkaar het hele jaar zwart hebben gemaakt, voor malloten hebben uitgemaakt en geen goed woord voor elkaar over hadden, zijn nu de grootste vrienden. Een groot glas bier of wijn, een vol bord vreten en harde muziek zijn de benodigde ingrediënten.

Ook Burri in Raarmeer houdt van een feestje. Net nu de raad door bezuinigingswoede geen eigen geld meer wil steken in een vlees verslindende verbraspartij heeft het college nog geld over. Wethouders zijn zuinig geweest. Maar het geld moet uiteindelijk wel op.

En dus wordt een bescheiden feestje georganiseerd. Aanvankelijk voor raadslieden en hun assistenten. Maar tijdens een etentje van de wethouders werd duidelijk dat ze onder de plak zitten van het thuisfront. Ze mogen niet alleen ’s-avonds uit eten. De partners willen mee.

Niet getreurd denkt Burri. Hij nodigt ook de partners van de raadslieden uit. Wordt het toch nog gezellig. Hoe leuk het kan worden blijkt wel uit de locatie. Lekker in de vreetschuur van de gemeente en een houtskool-oven om het vlees te braden.

Een voordeel heeft deze locatie. Het hele spektakel kan gevolgd worden vanuit de weide van

Good Old Bles