Zeilen om de Jan Stambokaal

Langeraar – Bij Watersport Vereniging Langeraar (WSVL) is recent de eerste zeilwedstrijd gehouden.

Een betere start van het zeilseizoen is bijna niet mogelijk, het was zondag prachtig weer met een matige wind, wat zon en een prima temperatuur. De voorzitter opende het seizoen, en was blij te melden dat er ook gevaren kon worden, omdat de haven ingang uitgebaggerd was.
Ook werden de vernieuwde baankaarten uitgereikt, waarbij er meer uitdagingen voor de zeilers zijn bij verschillende windrichtingen.
Bij de eerste twee wedstrijden van het jaar wordt er gevaren om de “Jan Stam” bokaal, en met twaalf deelnemende boten aan de startlijn, een prima opkomst. In de eerste wedstrijd lagen de boten steeds dicht bij elkaar, waarbij de in de windse rakken bepalend waren voor de uitslag.
Goed inschatten waar de wind zit, in combinatie met de veranderlijke windrichting, en je tegenstanders te slim af zien te zijn, is dan waar het om gaat.
De tweede wedstrijd werd scherp gestart, waardoor er tactisch de nodige uitdagingen waren, en het bij de boeien soms aardig dringen was. Bij het ronden van deze merktekens zit er soms maar centimeters tussen de boten. Opvallend was het resultaat van Albert Meijer, die een zeer grote voorsprong wist op te bouwen en daarmee dan ook de wedstrijd als solozeiler ruimschoots won.
Jan Stam reikte na het bekend worden van de einduitslag trots zijn bokaal uit.

Uitslag “Jan Stam” bokaal:
1 Rob Morelisse & Paul van Herp
2 Albert Meijer
3 Gerard van der Hoorn & Pieter de Graaff
4 Wim & Agatha van Kints
5 Joost van Leeuwen
6 Arie Zethof & Hans Koeleman
7 Peter Koeleman
8 Andre Nieuwenhuize
9 Jasper Koeleman
10 Peter Sanders & Flip Beekman
11 Ben, Linda & Monica Fransen
12 Gerard Huigsloot & Jan van Capel