Zeilers stoeien met de wind

Langeraar – Eerst was er te veel wind, daarna te weinig en er werden wedstrijden afgelast, maar uiteindelijk konden de leden van WSVL van wal op Tweede Pinksterdag.

zeil

Een aantal dagen werd er windkracht 3 voorspeld maar op 5 juni was er windkracht 4 tot 5, ingrediënten genoeg om weer spannende wedstrijden te varen.

Er kwamen 10 boten het water op met zeer gemotiveerde bemanning, meerdere stuurlieden hadden een andere fokkenmaat dan gewoonlijk en er waren ook nieuwe boten in het veld.

Dat er spanning was bij de zeilers was wel duidelijk. Al bij het uit de haven varen was er de eerste aanvaring (niet ernstig maar de trend was gezet). Jasper oefende bij het invaren ook het omslaan en weer snel in de boot komen. Hij deed het wel drie keer.

De dwarrelende wind verraste veel veel schippers, waardoor een aantal te laat over de startlijn kwam.

In het veld werd er om iedere meter gestreden, tactische trucs werden uit de hoge hoed getoverd. Soms ging dat goed en soms gaf dat geen terreinwinst. Wim wilde te veel van zijn zeilen en moest uitvallen met een gescheurd zeil.

Na de eerste wedstrijd moest er veel gedroogd worden, – natte haren -natte truien –natte broeken. Voorzitter Rob had daar de minste moeite mee, hij had immers gewonnen.

Na een korte lunch was het om 14.00 uur tijd voor de tweede race en werd er door een aantal zeilers van plaats gewisseld. O.a. Rob nam “brokkenmaker” Wim aan boord

Het tactisch varen begon direct, want twee boten gingen direct over een andere boeg varen dan de rest van het veld. Bij het nadere van de eerste boei bleek dat niet verkeerd geweest te zijn. De verraderlijke wind bleef lastig en in deze tweede rqce was het Albert die te veel van zijn zeil vergde, waardoor het scheurde (einde wedstrijd).

Een spannende wedstrijd met nog wat brokken na de finishlijn. De boten van Rob en Wim en Gerard en Pieter raakten elkaar waardoor er schade (gat in de latten) ontstond.

Nadat Hans bij het afmeren ook nog te water raakte, was het tijd voor een versnapering, de prijsuitreiking en veel sterke verhalen.

Iedereen heeft genoten en vond het een heerlijke zeildag. Meer ook op www.wsvl.com

Uitslagen 5 juni

12.00 uur

1. Rob en Miriam Morelisse

2. Joost van Leeuwen

3. Gerard vd Hoorn en Pieter de Graaff

4. Flip Beekman en Corrie van Teylingen

5. Hans Koeleman en Thijs Raetsch

7. Martien en Ester Ubink

8. Jasper Koeleman

9. Wim en Agatha van Kints (geen finish)

10. Rolf Bosma en Jet van Duin (geen finish)

14.00 uur

1. Rob Morelisse en Wim van Kints

2. Gerard vd Hoorn en Pieter de Graaff

3. Jasper Koeleman

4. Joost van Leeuwen

5. Flip Beekman en Corrie van Teylingen

6. Hans Koeleman en Thijs Raetsch

7. Andre Nieuwenhuijze

8. Martien en Ester Ubink

8. Albert Meeijer