Zeilontmoeting op de poel

Langeraar – Jeugdleden van Wapata zeilden zaterdag 17 juni samen met leden van WaterSportVereniging Langeraar

zeil 17 juni

Beide verenigingen zijn op de poel actief met zeilen, en het samen iets ondernemen en meer van elkaars activiteiten te weten komen was de opzet van deze dag. Nadat Wapata met de Lelievletten was aangekomen op een speciaal aangelegd ponton bij de haven werd daar een korte briefing gehouden, waarbij ook de teams werden ingedeeld.

De WSVL had acht 16m2 boten opgetuigd, met daarbij een schipper, waarbij die jeugdleden van Wapata de bemanning vormden. Onder leiding van wedstrijdleider Gerard van der Hoorn, was een driehoeksbaan uitgelegd, waarbij alle te bezeilen windrichtingen voorkwamen. De Wapata bemanningsleden mochten om de beurt sturen en de zeilen bedienen en dus zelf de wedstrijden varen. Een lekker windje en zon waren perfecte zeilomstandigheden. Er werd scherp gevaren, waarbij de deelnemers regelmatig onderling van positie verwisselden, en het ronden van een boei met vijf schepen tegelijk was echt super spannend. De Wapata zeilers leerden snel en bleken al spoedig goede zeilers. Er werden 3 wedstrijden gevaren waarbij Wapata team “Arie” zelfs twee keer eerste werd, met vlak daarachter steeds de andere deelnemers. Na de wedstrijden naar de haven waar onder het genot van chips en een frisdrankje de prijsuitreiking volgde. De eerste prijs ging naar Wapata team “Wim” en met minimaal verschil werd Wapata team “Arie”tweede. Onder gejuich werden deze prijzen uitgereikt en deze fantastische dag afgesloten. De kinderen waren erg enthousiast en toen ze gevraagd werd om het volgend jaar weer te organiseren, volgde een luid eenstemmig “Ja!”

Ook de schippers en alle vrijwilligers van de WSVL hadden een prachtige dag en kijken uit naar de volgende Wapata/Wsvl wedstrijden volgend jaar.