Zemlinsky Quartet opent jubileumserie SKN

Nieuwkoop – Een muzikale mijlpaal voor Nieuwkoop: maar liefst vijfentwintig jaar inmiddels brengt Stichting Kamermuziek klassieke muziek in de ruimste zin naar de parel van het Groene Hart. Gedurende al die jaren hoorden de liefhebbers in de Remonstrantse en Hervormde Kerk uitsluitend musici van wereldklasse.

Van onbetwist topniveau is ook het ensemble dat het eerste concert van het nieuwe seizoen verzorgt: de jubileumserie wordt geopend door het internationaal gelauwerde Zemlinski Quartet, in 2010 winnaar van de prestigieuze Bordeaux International String Quartet Competition. De talloze jubelende recensies spreken van soeverein samenspel, grote precisie en prachtige stemvoering.

Het kwartet, exponent bij uitstek van de beroemde Tsjechische strijkkwartettraditie, treedt in Nieuwkoop aan met altvioliste Anna den Herder en celliste Ketevan Roinishvili, een unieke combinatie.

U hoort het strijkkwartet op. 34 van Dvořák en sextetten van Brahms en Strauss.

  • Zemlinsky Quartet m.m.v. Anna Magdalena den Herder, altviool en Ketevan Roinishvili, cello: zondag 30 oktober 2016, 14.30 uur, Remonstrantse Kerk, Dorpsstraat 131, Nieuwkoop
  • Kaarten: volwassenen € 25,00 / kinderen en jongeren t/m 18 jaar € 6,00, verkrijgbaar bij ’t Gouden Hart van Nieuwkoop, Dorpsstraat 105, 0172-579292
  • Zie ook www.kamermuziek-nieuwkoop.nl

zemlinsky-2