Zes ton voor Hockeyclub Nieuwkoop

Nieuwkoop – Het college van B en W wil Hockeyclub Nieuwkoop (HCN) een incidentele subsidie van € 600.000,- verstrekken voor de aanleg van een nieuw kunstgrasveld. De gemeenteraad neemt naar verwachting op 14 december een besluit.

hockey

De hockeyclub heeft een verzoek ingediend bij de gemeente voor een financiële bijdrage aan de renovatie van het hoofdveld. Het hoofdveld van de vereniging is al langere tijd in slechte conditie. Om goed en kwalitatief hockey te blijven aanbieden binnen de gemeente Nieuwkoop is renovatie van het veld noodzakelijk.

Het college is van mening dat het in stand houden van een gevarieerd en laagdrempelig aanbod van sport in de gemeente van groot belang is. Wethouder Guus Elkhuizen: “Landelijk zien we een stijgende populariteit voor individuele sporten. Zo kunnen mensen zelf bepalen wanneer ze gaan sporten. Deze trend zorgt voor dalende ledenaantallen bij sportverenigingen in de toekomst. Hier in Nieuwkoop zien we dat sport meer is dan alleen bewegen. De lokale clubs zijn meer een maatschappelijke ontmoetingsplek voor jong en oud. Met deze financiële bijdrage houden we een teamsport als hockey voor iedereen toegankelijk.”

Hockeyclub Nieuwkoop is blij met het voorstel dat het college doet aan de raad. Michiel Pelser (voorzitter HCN): “Met deze bijdrage kunnen we de kosten beter in de hand houden en hoeven wij de contributie niet drastisch te verhogen. Daarmee kunnen we hockey blijven aanbieden in Nieuwkoop en investeren in de kwaliteit van hockey.”