Zevenhoven verliest weer

Reeuwijk – In een eenzijdig duel heeft Zevenhoven een flink pak slaag gekregen van CVC Reeuwijk: 6-1.

tochaffichezevenhovennieuwkoop

In de eerste helft was het vooral Reeuwijk dat het initiatief nam. Veel lange ballen vanaf achteruit zette de spitsen aan het werk, wat zorgde voor een paar kansen. Het lukte de mannen van trainer Marcel Valk niet om zich onder de druk uit te voetballen. Na een redding van Jordy Aartman kwam de bal tegen een medespeler aan en werd het veldoverwicht van Reeuwijk omgezet in een voorsprong: 1-0.

Even daarna was er een nog veel grotere domper voor Zevenhoven. Keeper Jordy Aartman hield mooi een bal uit het doel,maar dook in deze actie tegen de paal aan. Hij moest uiteindelijk van het veld met een hoofdblessure en Mylo van Leeuwen nam zijn plaats onder de lat over. Er gebeurde daarna nog wel wat in de eerste helft. Reeuwijk prikt de 2-0 binnen, en Zevenhoven wordt een penalty ontnomen. 2-0 was ook de ruststand waarmee beide teams aan de thee gingen.

20 seconden na rust was de wedstrijd gespeeld. Een speler van Reeuwijk kon vrij inkoppen en daarmee werd de stand naar 3-0 getild. Het leek nog even spannend te worden wanneer Daan Brouwer de bal onderschept in de verdediging van Reeuwijk en zijn eerste goal in het eerste elftal van Zevenhoven mag noteren, maar na een kans van Mitchell Pijpers die net langs de paal ging was het weer een eenzijdige wedstrijd. Reeuwijk gooide de pot al snel daarna op slot door de 4-1 te maken, en maakte daarna voor de statistieken ook nog de 5-1 en de 6-1 erbij.

Al met al een pak slaag voor de Zevenhovenaren. Dit verlies verstevigt hun positie als hekkensluiter van de Derde Klasse A, en dit zal ook zeker een grote dreun zijn in het zelfvertrouwen van de spelers en de trainer. In de tweede seizoenshelft zullen we zien of Zevenhoven rechtstreekse degradatie zal ontlopen, maar zoals het er nu naar uitziet wordt dat moeilijk.

Auteur: Kyle Hassing