Zijn bestuurders te vertrouwen?

Als criticaster heb ik (Good Old Bles) het antwoord klaar. Voor de verkiezingen klinken ze vertrouwd en betrouwbaar. Maar daarna verdwijnen de beloftes als sneeuw voor de zon.

Good old bles uitgelicht

Door de jaren heen zijn er telkens figuren die hier dankbaar gebruik van maken. Zij richten dan een nieuwe partij op. Boer Koekoek kwam op deze manier in het politieke bestel. Hij beloofde vernieuwing maar bleef een roepende met zijn boeren dialect vanuit de polder.

Pim zou het anders gaan doen. Maar helaas kreeg hij niet de kans om te laten zien of hij het waar kon maken. Geert pakte het nog populairder aan. Zijn geschreeuw leidde tot zijn isolement, omringd door bewakers van zijn leven.

En juist nu gaan ze in Raarmeer praten over hun eigen betrouwbaarheid. Doen ze in Raarmeer wel wat ze beloofd hebben? Het is niet opmerkelijk dat deze discussie opgestart wordt door de oppositie. Die kunnen gemakkelijk kritiek leveren. Natuurlijk zal Pien zeggen dat de wethouders niet doen wat ze beloofd hebben.

Benieuwd ben ik hoe Nicolette zich in deze discussie gaat opstellen. Steunt ze deze kritiek. Dan oordeelt ze over haar eigen verleden. Dat mag. Maar hoe geloofwaardig ben je als je nu al zegt dat het heel anders moet. Janine zal de kritiek zeker terzijde schuiven. Zij trekt zich terug en zal met een voldaan gevoel afscheid willen nemen.

Kortom ik ben benieuwd. Het wordt een discussie van de slager die zijn eigen vlees keurt. Maar niemand zal genieten van het vlees van

Good Old Bles