Zilveren schaats blijft in Ter Aar

Ter Aar/Haarlem – De langebaan schaatswedstrijden in februari worden ook wel de strijd om de Kees Jongert Bokaal of de zilveren schaats genoemd. In 2017 won STG Ter Aar deze prijs en recent prolongeerden de Ter Aarders hun titel.

Op zaterdag 17 februari stond een flink aantal leden van SchaatsTrainingsGroep (STG) Ter Aar aan de start voor deze wedstrijd. Bij de dames stonden Sterre van Schaik, Demi Könst, Senna Vonk, Madelief de Jong en Eline v/d Zwaard aan de start.
Sterre was twee maal de snelste en pakte daarmee de maximale score. Demi deed het ook prima met 3e en 4e plek dus pakte ook aardig wat punten voor het klassement.
Senna reed twee persoonlijke records (pr) en was dus prima op dreef, ze werd hiermee twee maal 7e. Madelief pakte ook veel punten met een 2e en 3e plek en Eline liet ook haar klasse zien met een 2e en 5e plaats. Gemiddeld haalden de dames dus een flinke voorraad punten binnen.

Bij de mannen waren meer categorieën en hiervoor waren Jonas de Jong, Jelle Koeleman, Daan Kool, Jurgen v/d Hoorn, Wessel Ubink, Jelle Schut, John v/d Vlugt en Erik Valentijn geselecteerd.
Om alle categorieën vol te krijgen moesten Jonas, Jurgen, Wessel en John een categorie hoger rijden.
Jonas pakte als pupil C de 3e en 6e plaats bij de pupillen. Jelle Koeleman toonde goede vorm met een 3e en 2e plaats. Daan liet zich goed zien door beide afstanden afgetekend te winnen, 24 punten dus. Ook Jurgen was veel te sterk voor de tegenstanders en pakte de volle buit (bij de jun A).
Wessel kwam dus uit bij de Neo senioren en deed het heel goed met twee maal een 2e plaats.
Bij de senioren moesten vier afstanden gereden worden, Jelle Schut werd op de korte afstanden 2e en 4e en master John v/d Vlugt nam de lange afstanden voor zijn rekening met een twee keer een 4e plaats. Als laatste pakte Erik twee maal goud  zoals we van hem gewend zijn.
Het toetje is altijd de ploegenachtervolging. Voor de start van deze afstand stonden SGT Ter Aar in het klassement al een straatlengte voor maar adel verplicht! Wessel en Daan gaven even “schaatsles” en declasseerden de ander ploegen.
Zodoende stonden er bij de prijsuitreikingen heel wat Ter Aarders op het podium en ook het algemeen klassement was een prooi voor Ter Aar.
Met een totaal van 276 punten hadden we een straatlengte voorsprong op nummer twee Nut & Vermaak uit Leimuiden (238 punten). Noordwijk eindigde als derde.

De Zilveren Schaats ging dus weer mee terug naar Ter Aar.