Zomercadeautje Bibliotheek

Nieuwkoop – Zomercadeautje van de Bibliotheek Rijn en Venen Elk jaar in de zomer deelt de Bibliotheek cadeaus uit.

Tijdens de vakantie kun je op je smartphone of tablet de app van de VakantieBieb downloaden. Zo kan je populaire titels van 1 juli tot en met 31 augustus gratis lezen. Op deze manier kun je zonder gesjouw de hele vakantie genieten van je favoriete boeken. En het mooiste is misschien nog wel dat ook niet-leden hiervan kunnen genieten.

De VakantieBieb-app

De app is gemakkelijk te downloaden op je smartphone of tablet. Zodra je hem geïnstalleerd hebt kun je uit meer dan 60 van de best gelezen e-books kiezen. Vervolgens kun je de boeken gemakkelijk downloaden om ze ook zonder internet bijvoorbeeld op vakantie te kunnen lezen. Er is geen limiet aan hoeveel boeken je kan downloaden, wel is het slim om rekening te houden met de ruimte op je smartphone of tablet. Er is aan iedereen gedacht, voor alle leeftijden zijn er titels te vinden. Er zijn zelfs functies om de tekst te vergroten of aan te passen zodat iedereen kan genieten van gratis leesplezier.

Winactie

Naast gratis leesplezier kunnen kinderen tussen de 6 en 12 jaar ook meedoen aan een winactie voor een Ipad-mini. Na goedkeuring van ouders/verzorgers kunnen de deelnemers op een ansichtkaart invullen welk e-book ze het leukst vonden en waarom. Nadat ze die kaart opgestuurd hebben naar de Koninklijke Bibliotheek maken ze automatisch kans op de Ipad-mini. Deze actie loopt net zolang als het vakantielezen.