Zomers, Limburg kans op onweer

Komende dagen is het vrij zonnig, droog en warm met 20-27 graden. Pas eind volgende week neemt de neerslagkans weer significant toe.

Vandaag  is het wisselend bewolkt met veel zon in het westen en zuiden en beduidend meer wolkenvelden in het oosten en noorden. Het blijft overal droog. Er waait een matige wind uit het noorden tot noordwesten en het wordt 20 graden op de Wadden, 22 graden in Groningen, 25 in Amsterdam en 26-27 graden in Brabant en Limburg.

Zaterdag wordt een zonnige zomerdag. Bij een matige noordenwind blijft het kwik in het noorden steken op 20-21 graden. In het midden wordt het 23-25 graden en in het zuiden 25-27 graden.

Zondag wordt het een graadje warmer met 21 graden op de Wadden en lokaal 28 graden in Limburg. Aan het weerbeeld verandert verder weinig.

Ook de eerste dagen van volgende week is het zonnig en droog zomerweer met maxima van circa 22 graden in het noorden tot 27 in het zuidoosten. In de tweede helft van volgende week wordt de verwachting onzeker. Een mogelijk scenario is dat het warmer wordt met maxima rond 30 graden, gevolgd door onweersbuien en afkoeling in het volgende weekend.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

Auteur: Weeronline
Artikel bron: www.weeronline.nl
Foto bron: www.weeronline.nl