Zomerse September

Regio – Vandaag krijgen we opnieuw zonnig en warm zomerweer. Pas donderdagavond laat wordt de hitte met enkele buien verdreven. Ook vrijdag en zaterdag is er grote kans op buien.

Vandaag is het opnieuw bijzonder warm voor half september. De maximumtemperatuur komt uit tussen 27 graden op de Wadden en 31 in het zuidoosten. Het is de hele dag overal zonnig en er staat een matige wind uit het oosten tot zuidoosten.

Donderdag belooft ook nog een zomerse dag te worden met een matige oostenwind en maxima van 25-28 graden. Er is veel ruimte voor de zon, maar in de loop van de middag neemt vanuit het zuiden de bewolking toe. In de avond is kans op enkele (onweers)buien.

Vrijdag trekt een aantal buien over het land. Tussendoor zien we soms de zon en met circa 22 graden is het beduidend minder warm dan de komende dagen. Wel ligt de middagtemperatuur nog 3-4 graden boven de normale waarde voor half september.

Zaterdag wisselen droge momenten en buien elkaar ook af. Op zondag is het aantal buien lager en het aandeel zon iets groter. Op beide weekenddagen ligt de middagtemperatuur rond een normale waarde van 19 graden.

De weersverwachting voor volgende week geeft wisselvallig weer met dagelijks kans op enkele buien. De maxima blijven rond 19 graden uitkomen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

regenachtigedagen