Zon en kans op een onweersbui

Regio – Vandaag is de zon vaak te zien, maar ook is kans op een onweersbui. In het oosten bereikt de temperatuur nog zomerse waarden. Morgen is het beduidend minder warm. De dag begint met buien en eindigt met meer zon. Vanaf dinsdag krijgen we een aantal dagen droog en zonnig nazomerweer.

Er trekken is onweersbuien noordoostwaarts over het land. Daarbij is kans op hagel en windstoten. ook kans op onweer en windstoten. Vanmiddag wordt het vanuit het westen droger en laat de zon zich vaker zien.

De maximumtemperatuur wordt al vroeg in de middag bereikt en komt uit tussen 23 of 24 graden in de kustgebieden en 29 in het (zuid)oosten. Gedurende de middag levert de temperatuur dan een paar graden in. Verder komt er in de middag een matige, aan zee (vrij) krachtige, zuidwestenwind te staan.

In de avond is het op veel plaatsen droog en zonnig. De temperatuur zakt al snel onder de 20 graden en de wind zwakt iets af. In de nacht neemt vanuit het westen de bewolking toe en kan uiteindelijk ook wat regen vallen. Het koelt af naar 17 graden aan zee tot 15 aan de Duitse grens.

Morgen begint de dag niet al te fraai. Er is vrij veel bewolking en er komen buien voor. Bovendien waait het nog redelijk door. Gedurende de dag worden de buien minder talrijk en zien we de zon vaker verschijnen. Ook de wind neemt in kracht af, waardoor het aangenamer aanvoelt. Met maximumtemperaturen van 20-22 graden is het een stuk minder warm dan de afgelopen dagen.

In de avond is het op de meeste plaatsen droog en zien we het zonnetje nog een geruime tijd schijnen. Er volgt een frisse en vrij heldere nacht. In het binnenland kan het afkoelen naar 9 graden. Ook aan zee is het met 12 of 13 graden aan de frisse kant. Gedurende de nacht kan mist en nevel ontstaan. Lokaal kan het zicht teruglopen ouder de 200 meter en spreken we van dichte mist.

Vanaf dinsdag wordt het geleidelijk warmer en halverwege de week zien we weer zomerse waarden op de thermometer verschijnen. De zon schijnt veel en regen valt er niet of nauwelijks. Oftewel prima nazomerweer.

Vanaf volgende weekend neemt de kans op een bui en iets lagere temperaturen toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en  facebook