Zonnig en bijna zomers

Regio – Ook komende dagen houden we zonnig lenteweer met landinwaarts zomerse middagtemperaturen. Voor woensdagavond staan onweersbuien op het programma. Daarna is het minder warm.

Vandaag, maandag, is het opnieuw volop zonnig en wordt het op grote schaal zomers warm. Op de Wadden wordt het circa 22 graden en in de rest van het land 24-28 graden. De hoogste maxima zijn in het zuiden van ons land. De wind is matig en waait uit het oosten.

Ook dinsdag is het zomers weer met veel zon en maxima van 23 graden op de Wadden tot 28 in het binnenland. In het zuidoosten kan het lokaal 29 graden worden. Hiermee is het bijzonder warm voor de tijd van het jaar. (normaal 16 graden)

Woensdag verschijnt er iets meer bewolking, maar waarschijnlijk wordt het nog wel een droge en vrij zonnige dag. In het midden en oosten is het met 25 tot 27 graden nog altijd zomers warm en in het westen en noorden wordt het 20-24 graden. In de loop van de middag kan het hier een paar graden afkoelen, doordat er een westenwind opsteekt. Tijdens de avond en nacht naar donderdag is er kans op onweersbuien.

Vanaf donderdag, Hemelvaartsdag, is het wisselend bewolkt met regelmatig zon, maar ook kans op een enkele bui. De wind krijgt een voorkeur voor westelijke richtingen en de middagtemperatuur komt tussen 16 graden in het westen en 21 in het (zuid)oosten te liggen. Geen zomers weertype dus, maar wel aangenaam weer voor buitenactiviteiten.

Bron: weeronline