Zonnig en een verkoelende bries

Vanaf morgen wordt het iets minder warm, vooral in de kustgebieden. Vanaf donderdag krijgen we iets meer bewolking en neemt in het zuiden de kans op een lokale onweersbui toe.

Vandaag schijnt de zon flink en trekken vanuit het zuiden sluierwolken over het land. De sluierwolken zijn dun dus de zon schijnt er gewoon doorheen. De wind komt uit het noorden en is matig in het binnenland en vrij krachtig aan de kust. De temperatuur stijgt naar 21 graden op de Wadden, 24 in het noorden, 26 in de Randstad en 27-29 graden in het midden, oosten en zuiden. In het oosten van Brabant en in Noord-Limburg wordt het lokaal 30 graden. Op de westelijke stranden is het door zeewind koeler met 22-25 graden.

Donderdag en vrijdag trekt iets meer bewolking over het land. Vooral in het zuiden zijn de wolkenvelden soms wat dikker, maar er is ook nog flink wat ruimte voor de zon. In de zuidelijke provincies is een kleine kans op een onweersbui, de meeste plaatsen houden het droog. De wind draait naar het noordwesten en daardoor wordt het vooral in de kustprovincies minder warm. De temperatuur ligt daar tussen 21 graden op het strand tot 25 landinwaarts. In het oosten en zuiden is het nog steeds volop zomers met 25-28 graden.

Vanaf het weekend houdt het kurkdroge weer aan. Tot tenminste half juli wordt nauwelijks neerslag verwacht. Wolkenvelden en flinke zonnige perioden wisselen elkaar af. De temperatuur blijft zeer waarschijnlijk boven de normaal van 20-24 graden. In het binnenland ligt de temperatuur tussen 25 en lokaal 30 graden. In de kustprovincies valt de temperatuur door een verkoelende zeewind enkele graden lager uit.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitteren facebook

Auteur: Weeronline
Artikel bron: www.weeronline.nl
Foto bron: www.weeronline.nl