Zonnig en warm

Regio – De komende dagen is het vrij zonnig en warm. Vandaag wordt het op grote schaal 24-27 graden. Lekker nazomeren; voor even.

zon in blauw

Vandaag, maandag, kunnen we veel zon verwachten. Er ontstaan wel een paar stapelwolken, maar een groot deel van de tijd is het zonnig. Het wordt flink warm met in Limburg, grote delen van Noord-Brabant en ook in Zeeuws Vlaanderen 27 graden. In het midden van het land wordt het 25-26 graden en in de noordelijke provincies liggen de maxima tussen 21 graden aan zee en ruim 24 graden landinwaarts. De wind is overwegend zwak en komt uit het zuiden tot oosten.

Dinsdag blijft het erg zonnig en wordt het zelfs nog wat warmer. In het zuiden, midden en oosten stijgt de temperatuur op grote schaal naar zomerse waarden van 25-27 graden. In Limburg en delen van Noord-Brabant en Gelderland kan het 28 tot plaatselijk zelfs 30 graden worden. In de westelijke Randstad is het 25-26 graden.

In de avond verschijnen velden hoge bewolking en in het noordwesten van het land kan het in de loop van de avond geheel bewolkt raken. De kans dat op een enkele plek wat regen valt is klein. In de nacht neemt de bewolking langzaam toe en vooral in het noorden en westen kan een bui ontstaan.

Woensdag is het heel ander weer. In het noorden, westen en midden is het op de meeste plaatsen bewolkt en zo nu en dan kan het wat regenen. In het zuidoosten en oosten is het droog en kan de zon af en toe schijnen. In de middag raakt het ook daar bewolkt en is het het hele land kans op enkele buien. De temperatuur valt wat lager uit met 18 tot 20 graden in het noorden en 21-22 graden in het westen. In het zuidoosten kan het met voldoende zon nog 24-26 graden worden. In de avond en nacht blijft het wisselvallig.

De dagen daarna is de kans op buien kleiner en donderdag wordt het 18 tot 21 graden. Vrijdag begint de meteorologische herfst met een afwisseling van wolkenvelden en zon. De kans op een bui is klein en met gemiddeld 19 graden is het wat frisjes. In het weekend laat de zon zich vaker zien en stijgt de temperatuur naar 19-22 graden.

Bron: weeronline