Zonnig, noorden bewolkt en fris

Komende dagen is het zonnig en wordt het warmer. Donderdag is het met 25-28 graden op veel plaatsen zomers warm. In het noordwesten is het 21 tot 24 graden. In het weekend blijft het zonnig en wordt het een graadje warmer. In het zuidoosten wordt het tropisch warm.

Vandaag draait de wind naar het noorden en is matig in het binnenland en vrij krachtig aan de kust. Hierdoor wordt het in de noordelijke provincies en aan de westkust met 21-23 graden minder warm. In het binnenland wordt het met 25 tot lokaal 28 graden opnieuw zomers. Normaal wordt het eind juni 19 tot 23 graden. Ook dan kunnen we flinke zonnige perioden verwachten.

In het weekend draait de wind weer naar het noordoosten en kan de temperatuur licht stijgen. Met veel zon wordt het in het zuiden en zuidoosten van het land 28-29 graden. In Brabant en Limburg kan het zelfs ruim 30 graden worden. In het westen en noorden wordt het 26-27 graden en op de Wadden is het 24 graden. Het weekend verloopt droog.

Na het weekend blijft het warmer dan normaal, maar de middagtemperatuur daalt in de loop van de week wel een aantal graden. Er zijn zonnige perioden, maar ook wolkenvelden en geleidelijk stijgt de kans op een bui.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

Artikel bron: www.weeronline.nl
Foto bron: www.weeronline.nl