Zonnig weekend

Regio – De vrijdag start koud, maar met veel zon wordt het 15-20 graden. Het weekend verloopt zonnig en warm en dit weertype zet ook begin volgende week door.

Vandaag, vrijdag, wordt een zonovergoten lentedag met in de middag in het noorden en oosten ook enkele stapelwolken. Na een koude start warmt de zon de lucht uiteindelijk op tot 15 graden op de Wadden, 17 in de Randstad en lokaal net 20 graden in Limburg. Doordat het amper waait voelt het zeer aangenaam aan. In de avond waait er een zwakke noordoostenwind. Tijdens de Nationale Dodenherdenking ligt de temperatuur tussen 11 en 16 graden.

Zaterdag, Bevrijdingsdag, is het volop zonnig en wordt het 17 graden op de Wadden tot 23 in Limburg. De wind is zwak of matig en waait uit het noordoosten. Vooral in Zeeland en het westen van Zuid-Holland kan in de loop van de middag een frisse wind van zee opsteken.

Op zondag wordt het nog wat warmer met 18 graden op de Wadden, 21-23 graden in de Randstad en 24-26 graden in het zuiden en oosten van het land. Het weerbeeld is opnieuw zonnig en er waait een matige wind uit het (noord)oosten.

Ook de eerste dagen van volgende week houden we zonnig en droog lenteweer met temperaturen ruim boven de normaal voor de tijd van het jaar. Pas vanaf volgende week donderdag neemt de neerslagkans wat toe.

Bron: weeronline