Zonnige Cross op Pretfort

Op zaterdag 10 september organiseerde de Aarlanderveense Ruitersportvereniging De Ziende haar Najaarscross. Vaak wordt deze cross bij nat weer gehouden, maar dit jaar was het prachtig weer. Totaal hadden zich 40 deelnemers ingeschreven, verdeeld over meerdere categorieën. Zoals altijd, hadden de junioren weer de overhand.

Zij waren verdeeld over 3 aparte groepen, om er voor te zorgen dat iedereen reed tegen mensen van het zelfde niveau en dus ook kans maakte op een prijs. Daarnaast was er een ring voor de 21-plussers en een ring met ruiters op Eigen Paarden.

pretfort-395-pixels

Voor de jongste kinderen, was er de Bixieproef. Een combinatie van dressuur en kleine sprongen. Deze ring is vooral bedoeld om kinderen kennis te laten maken met wedstrijden. De uitslag is minder belangrijk. Ze ontvingen allen een protocol met opbouwende aanwijzingen en een fraai Certificaat (zie foto). Daarnaast ontving iedereen een rozet.

certificaat

Omdat bij springwedstrijden toch snel de kans aanwezig is dat meerderen het zelfde aantal punten behalen, werd ook de tijd bij een deel van het parcours opgenomen. Dat dat niet onnodig was, bleek wel bij de prijsuitreiking.

De uitslagen Junioren 1A:
1 Rienke Boonstra op Mevr. Raven met 91 pt.
2 Fabiënne Oskam op Wings met 89 pt.
3 Yvonne van der Heide op Piraat met 88 pt.
4 Marloes Nulle op Marie met 80 pt.
5 Francisca Schutter op Brian met 71 pt.

junioren-1a

Junioren 1B
1 Roosmarijn Kuijf op Wings met 95 pt. (94 sec.)
2 Sam de Rooy op Mevr. Raven met 94 pt. (78 sec.)
3 Sylvana Borst op Queen met 94 pt. (79 sec.)
4 Desirée van Wengerden op Queen met 93 pt. (99 sec.)
5 Sabine Baak         op Wings met 93 pt. (104 sec.)

junioren-1b

Junioren 2
1 Denise Slappendel op Queen met 95 pt. (67 sec.)
2 Sabine Kolb          op Sunny met 95 pt. (90 sec.)
3 Joyce v/d Vis op Mevr. Raven met 92 pt. (84 sec.)
4 Tess Dijkstra op Queen met 92 pt.  (93 sec.)
5 Renske v/d Voorst op Mevr. Raven      met 92 pt. (141 sec.)

junioren-2

Ring 21-plussers
1 Cindy Slappendel op Queen met 95 pt.
2 Vivian de Kort op Flair met 94 pt.         (68 sec.)
3 Marit van Leeuwen op Babella met 94 pt.      (75 sec.)
4 Margot Reinders op Brian met 73 pt.

21-plussers

Ring Eigen Paarden
1 Mariëlle v/d Heuvel op Flair met 94 pt.
2 Mira Pieterse op Rose met 92 pt.
3 Savannah Vonk op Odette 88 pt.

eigen-paarden

Bij de Bixiecross ging het niet om de punten, want iedere deelnemer ontving een Certificaat. De deelnemers waren:  Jip van Koert, Marijn de Vries, Rachel Smale, Norah Sabri, Kirsten van Beek, Tess Edelenbosch, Imke Liefting, Marlinde van Niekerk.

Sponsorwedstrijd op manege Pretfort!

Op zaterdag 8 oktober houdt RSV De Ziende een sponsorwedstrijd voor de Stichting Ushersyndroom. Kort gezegd is het Ushersyndroom een ziekte waarbij men doof en blind wordt. Op de manege rijdt een gezin waarvan 2 kinderen deze ziekte hebben en dus grote kans lopen om zowel blind als doof te worden. Verschrikkelijk natuurlijk. We hopen dan ook op een heel mooi bedrag aan sponsoring, zodat de Stichting Ushersyndroom hier veel goeds mee kan doen.

Komt u op 8 oktober bij onze wedstrijd kijken en doneer in de bus die daar dan staat opgesteld. Het adres is: Menege Pretfort, Achtermiddenweg 8 in Aarlanderveen. Deze weg loopt van de Ziendeweg naar de Provinciale weg bij Aarlanderveen.