Zwembad Aarweide sluit zondag

Nieuwveen/Ter Aar – Openluchtzwembad Aarweide sluit zondag 9 september de poorten weer. Traditioneel mogen de laatste 2 uurtjes ook honden komen zwemmen.

Op zondag 9 september gaat het zwembad om 11.00 uur open. Tussen 12.00 en 14.00 uur is er een tijdelijke stremming (exacte tijdstip is niet zeker) in verband met de toertocht Ride for the Roses. Het zwembad is dan niet bereikbaar via de Schilkerweg. Via de Oude Nieuwveenseweg en Hoge Dijk kan het wel, maar ook de Papenbrug en Kattenbrug worden tijdelijk afgesloten. De gemeente heeft aangegeven dat bij bij onverhoopte calamiteiten, ambulance, brandweer en politie wel vrij doorgang krijgen.
Vanaf 14.00 uur en waarschijnlijk zelfs wat eerder is het zwembad weer goed bereikbaar.

Tijdens de slotmiddag kunnen de zwemmers (als ze dat willen) vanaf 15.00 uur meedoen aan het bodypainten. Vanaf 16.00 uur zijn honden en hun baasjes welkom voor een duik in het zwembad. Alleen de honden betalen entree, de baasjes mogen gratis naar binnen.
Om 18.00 uur klinkt dan voor de laatste maal van dit seizoen het verzoek om ligweide en zwembad te verlaten. In de winterperiode is het zwembad dicht.

Zwembad Aarweide heeft een recordzomer achter de rug. Het bezoekersaantal is inmiddels heeldichtbij de 80.000 gekomen en er is een kleine kans dat die magische grens nog voor de sluiting of zelfs op de laatste dag, wordt gehaald.
Naar verwachting start het volgende seizoen eind april 2019. Informatie hierover treft u te zijner tijd op de website www.zwembadaarweide.nl