Sportverkiezing 2016

De sportverkiezing in de gemeente Nieuwkoop is opnieuw een succes geworden. Bij Hoeve Rijlaarsdam was er een gezellige, losse sfeer door de vele sportliefhebbers die erop af zijn gekomen.

winnaars sp verkiezing
de winnaars van de sportverkiezing

Bij de sportman van het jaar is voor de tweede maal Jetze Plat de grote winnaar door zijn Paralympische prestaties als handbiker in Rio. Daar won goud op de triatlon en brons op het onderdeel handbiken.
De sportvrouw van het jaar werd dit jaar Melissa Wijfje. Via skype kon Melissa haar prijs in ‘ontvangst’ nemen. De drie genomineerde sportmannen, naast Jetze ook Jens Toornstra en Rob Tersteeg, waren wel aanwezig.
De sportorganisatie werd het Radioteam RTV Hollands Midden / RTV Lokaal. Dit radioteam was de hele avond aanwezig om live verslag te doen.

Het sporttalent werd door de Rabobank verblijd met een stimulatiecheque van € 250,-. Daan Kool was de trotse winnaar van het schaatsbeeldje en de geldprijs.

Bij de sportkanjer ging Monica Kranenburg (schietsport) er met de prijs vandoor.

En tot slot de sportploeg. Vorig jaar pakten de heren van volleybalvereniging de prijs, dit jaar waren de volleybaldames de winnaars.

Wij danken alle sponsors voor het realiseren voor dit evenement!