Jury

John Kroes
john-kroesJohn is als voorzitter van de jury nauw betrokken bij de sportverkiezingen. Zelf was hij in het verleden korte tijd actief als scheidsrechter bij het betaald voetbal. Tegenwoordig sport hij actief op individueel niveau.
In het dagelijks leven is John Kroes notaris met kantoren in Ter Aar en Alphen aan den Rijn.
Joeri Passchier
joeri-passchierWater is er voldoende in de gemeente Nieuwkoop en daarop heeft Joeri Passchier dan ook zijn eerste sporen verdiend. Als jonge windsurfer was hij eerst te vinden op de Langeraarse Plassen. Maar al gauw waren deze te klein en moest hij zijn carrière met name in het buitenland voortzetten.
Joeri was in 2004 deelnemer op de Olympische Spelen in Athene en werd daar twintigste in de klasse Mistral. Tevens is hij meervoudig Nederlands Kampioen Windsurfen.
In 2000 was hij deelnemer aan de Wereldkampioenschappen voor de jeugd in Australië en in 2001 in Frankrijk. In 2005 kwam hij uit tijdens de Europese Kampioenschappen in Turkije.
Wil van der Laan
wil-van-der-laanWil komt uit in de motorsport. Eind jaren 70 was hij een prominent figuur in Ter Aar en omgeving. Hij had zelfs een eigen officiële supportersclub van meer dan 300 leden die hem in bussen volgden naar wedstrijden in binnen- en buitenland.
Op zijn zijspan werd Wil 2x Nederlands Kampioen en 2x winnaar van het alternatieve WK.
Vervolgens stapte hij op een quad en werd hij daarop 4x Nederlands Kampioen en 1x Europees Kampioen.
Leo Visser
leo-visserDe schaatsman die zorgde dat heel Nederland eind jaren tachtig op zaterdag- en zondagmiddag aan de buis gekluisterd zat.
Leo won in 1988 Olympisch zilver op de 5000 m en Olympisch brons op de 10.000 meter. Hij werd in 1989 zowel Nederlands Kampioen als ook Wereld Kampioen All Round en won wederom Olympische medailles in 1992; brons op de 1500 meter en brons op 5000 meter.
Jan van der Marel
jan-van-der-marelJan was tussen 1991 en 1999 maar liefst negen keer Nederlands Kampioen Triatlon op verschillende afstanden. Ook was hij winnaar op het EK in 1999 met een tijd van 7.57 uur. Een bijna onmogelijke prestatie. Hierdoor staat hij in het rijtje van slechts tien atleten in de wereld die een triatlon binnen de acht uur hebben volbracht.
Arjan van der Laan
arjan-van-der-laanZijn roots liggen bij SV Nieuwkoop. Vervolgens is Arjan via ARC in Alphen a/d Rijn terechtgekomen bij Sparta in Rotterdam (1992). Daarna heeft hij bij FC Twente gespeeld, waar hij het winnen van de beker als hoogtepunt ziet.
Vervolgens voetbalde Arjan bij ADO Den Haag, en bij FC Dordrecht heeft hij zijn voetbalcarrière afgebouwd. Arjan heeft meer dan 400 wedstrijden in het betaalde voetbal gespeeld.
Sinds 2006 is Arjan trainer, in diverse functies, bij Sparta. In 2014 werd hij hoofdcoach van de A1 van FC Utrecht en in het voorjaar van 2015 stapte hij over naar het eerste zaterdagelftal van FC Lisse dat uitkomt op het twee na hoogste niveau van Nederland: de Derde Divisie..
Van 1 oktober 2015 tot 31 december 2016 was Arjan bondscoach van het Nederlands Vrouwen Elftal.